هنر هفتم (سینما )
سینما در ردهبندی هنرها، به عنوان هنر هفتم شناخته میشود.سینما از میراث گرانقدر سایر رشته های هنری همچون ادبیات، تئاتر و نقاشی بهره گرفته و خود به رشتهای مستقل و باارزش در هنرهای هفتگانه تبدیل شده است. در اغلب هنرهای هفتگانه فقط کار و بینش یک شخص خاص به عنوان هنرمند مطرح است مانند شعر. نقاشی. نویسندگی. مجسمه سازی. اما برخی هنرها مانند موسیقی و فیلم به کمکهای گروهی نیازمند بوده و در واقع یک هنر گروهی محسوب میشوند. تهیه فیلم یا اثر سینمایی نیاز به تخصصهای گوناگون دارد.نویسنده. کارگردان. فیلمبردار. طراح صحنه. نورپرداز. موسیقیدان. بازیگران و دستیاران از جمله کسانی هستند که برای اجرای یک فیلم، با یکدیگر همکاری میکنند.
تاریخچه سینما
سینما یک رسانه دیداری شنیداری مبتنی بر فناوری است که به وسیله آن فعالیت اقتصادی صورت می گیرد و همچنین قابلیت استفاده هنری را داراست. یک اثر سینمایی که فیلم سینمایی نامیده می شود. از
عناصر تصویر (به صورت مجموعه ای از فریم ها) و صدا (گفتگو. صدا. موسیقی) تشکیل شده است.
برادران لومیر در سال ۱۸۹۵ سینماتوگراف (اولین دوربین فیلم برداری) را اختراع کردند. هرچند نمیتوان این دو برادر فرانسوی را یگانه افرادی دانست که به پیدایش هنر سینما کمک کردند.
پس از لومیرها، ژرژ مهلیس باعث تکامل فن سینما شد. دیدگاه مهلیس نسبت به سینما یک دیدگاه تئاتری بود. او پردههای گوناگونی از نمایش را فیلمبرداری میکرد و سپس این پردهها را به یکدیگر متصل میکرد.
پس از مهلیس، ادوین اس پورتر باعث تکامل بنیادین سینما شد. او با ساختن فیلمهای زندگی آتشنشان آمریکایی و سرقت بزرگ قطار سینما را به عنوان پدیدهای که امروزه میشناسیم معرفی کرد.
اهمیت سینما
سینما وسیله خوبی برای تبلیغ و ارائه دیدگاهها و اندیشههای سیاسی و اجتماعی و حتی اقتصادی است و از همین رهگذر گاه مخاطبش را به بی راهه برده و او را در چمبره تبلیغات گسترده اسیر کرده، اما با این وجود سینما به علوم مختلف از پزشکی، الکترونیک و جغرافیا گرفته تا فیزیک. شیمی و تاریخ خدمات شایانی نموده است. سینما، این وسیله سمعی و بصری جذاب، بزرگترین کارکردش در خلق رویا. خلق ماجرا. خلق شخصیتهای دوست داشتنی، نفرت .انگیز. ترحم بر انگیز و… و در نهایت ایجاد احساسات عمیق انسانی از عشق و محبت گرفته تا ترس و نفرت است.
ورود به دنیای سینما
برای ورود به دنیای سینما ، باید آموزش دید و مهارت کسب کرد. آموزش و مهارت هم الزاما پشت میزهای دانشگاه، کسب نمی شود. برای ورود به هر حوزه در صنعت سینما از بازیگری تا کارگردانی و فیلمنامه نویسی و صدا برداری، باید مطالعه کرد و زیاد خواند و بسیار دید. راهش هم مطالعه و کسب تجربه و خاک خوردن صحنه است. فهرست اصطلاحات سینما یی از جمله موضوعات ابتدایی است که باید برای ورود به این دنیای گشترده بدانید اصطلاحاتی مانند : آتالوناژ.آیریس.میزانسن.اینسرت.اسپلایس.دکوپاژ . رج زدن . رفلکتور . راف کات . فلاش بک .نمای کرین .وایپ . نوفه. نگاتیو.موویلا .پروژکتور و غیره که شما میتوانید با مراجعه به لینک (فهرست اصطلاحات سینمایی ) درباره این اصطلاحات بیشتر اطلاع کسب کنید.
سخن آخر: اگر از این مطلب خوشتان آمد می توانید برای دیدن مطالب مشابه و آشنایی با پلتفرم بحرالفنون و دوره های آموزشی کلیک کنید.